LSE Byggesystemer er en godkjent lærebedrift, og ønsker nå flere lærlinger til sine fabrikker rundt om i landet.
– Vi ønsker å være med på å forme morgendagens fagarbeidere ved å tilby lærlingplass. Det er en fin måte å rekruttere nye arbeidstakere på, og det er også veldig givende for oss i LSE å få mulighet til å dele vår fagkunnskap. LSE er en trygg og stabil arbeidsplass, med mye kompetanse og godt arbeidsmiljø, og det ønsker vi at flere unge åpner øynene sine for, sier Ruben Holta, prosjektleder hos LSE Byggesystemer.
I dag har de en lærling på LSE Meldal, men flere har vært innom de forskjellige fabrikkene i landet. Ramez Bdewi (på bildet øverst) er en av de som har fullført læretiden sin i Meldal, og som nå har bestått fagprøven.
– Jeg er veldig opptatt av å bygge og skape noe, og denne bransjen var perfekt for meg. I utgangspunktet hadde jeg sikret meg plass hos LSE som praktisk og språklig praktikant, men ble fort utplassert, deretter lærling og til slutt fast ansatt.
Anbefaler byggfag
Ramez forteller at jobben hans består av å bygge, montere og isolere bygningselementer, både vegg, tak, terrasse, etasjeskillere m.m. – før alt sendes som ferdige elementer til byggeplassen. Det er en utfordrende jobb da det er viktig å være presise i det de gjør, men Ramez trives godt med det.
– Noe av det beste er arbeidsmiljøet. Vi er ikke bare venner, men en integrert familie. Jeg setter også pris på at jeg kan jobbe inne på fabrikken når det regner og snør ute.
Han anbefaler andre unge å gå samme vei og velge byggfag.
– Norge bygger raskt og trenger nye fagfolk hele tiden, det vil alltid være jobb tilgjengelig, mener han.
Økende interesse for bransjen
Nylig hadde LSE et fabrikkbesøk av en skoleklasse, der elevene viste stor interesse for faget. I ettertid har to av disse elevene vært hos LSE på utplassering.
– Det kan virke som om byggebransjen har blitt litt mer interessant for de unge nå enn tidligere. Det fikk vi i alle fall inntrykk av under fabrikkbesøket. Vi merket et godt engasjement blant elevene. De stilte spørsmål og var ivrige etter å vite mer, sier Holta.